Izvor: Danas, 22.Avg.2015, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nakon jurnjave policija uhapsila vozača

Požarevac - U sredu rano ujutro, oko pet sati, centrom Požarevca odvijala se prava filmska potera. Patrola saobraćajne policije stacionirana toga jutra u centru Požarevca, kod kružnog toka, pokušala je da zaustavi putničko vozilo, marke "BMW-320", austrijskih registarskih tablica, za čijim volanom se nalazio Goran Perić(39) iz Požarevca, a kao suvozač njegova supruga, koje se velikom brzinom kretalo iz pravca bolnice ka Beogradu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << Na upozorenje saobraćajca znakom "stop", vozač je samo dodao gas i nastavio kretanje u pravcu Beograda. Saobraćajci su odmah uz uključene sirene krenuli za beguncem, misleći da odbegli vozač nešto krije, čim se nije zaustavio na njihov zahtev.

Potera nije dugo trajala jer je vozač izgubivši kontrolu nad vozilom, udario u ivičnjak pešačkog ostrva, koje se nalazi u blizini direkcije "Toplifikacije"na samom početku Trga Radomira Vujovića.

Prema priči jednog očevica vozač je teturajući se izašao iz BMW-a, dok je u njemu, vidno uplašena, ostala jedna mlađa ženska osoba, koja je identifikovana kao njegova supruga. Na pitanje policajaca zašto nije stao, on im je nešto nerazgovetno odgovorio opirući se naređenjima. Zbog toga su policajci, kako kaže očevidac, bili primorani da ga vežu i tako sprovedu u policijsku stanicu. Pošto je alkotestom utvrđeno da je u krvi imao 2,22 promila alkohola, određeno mu je trežnjenje u trajanju od 12 sati.

Portparolka požarevačke policije Jasmina Tišma kaže da je protiv ovog vozača podneta prekršajna prijava zbog nepostupanja po znaku ovlašćenog lica, neprilagođene brzine i vožnje u alkoholisanom stanju. Kako smo saznali u požarevačkom prekršajnom sudu, pošto je vozilo bilo registrovano u inostranstvu, vozaču se, nakon trežnjenja u policijskoj stanici, sudilo po skraćenom postupku. Sutkinja mu je odredila kaznu od 125.000 dinara, desetomesečnu zabranu upravljanja vozila B kategorije i 14 kaznenih poena.

Samo pukom srećom u ovom slučaju niko nije stradao, niti je povređen, a supruga pijanog vozača, sem pretrpljenog šoka, nije zadobila nikakve povrede.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.