NEKO TRLJA RUKE: BMW sve više automobila pravi u SAD-u

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jan.2020, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEKO TRLJA RUKE: BMW sve više automobila pravi u SAD-u

Kažu da su potukli Mercedes...

Nemački proizvođač automobila imao je sjajnu godinu u Sjedinjenim Američkim Državama, gde su pobedili Mercedes i postali broj 1 na tom tržištu.

Ipak, BMW ima još jedan razlog da slavi i to još veći pošto je njihova fabrika u Južnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Karolini napravila 411.620 vozila protekle godine.

Ogromna potražnja vladala je za krosoverima njihove filme, pa su malo podigli kapacitete i napravili 15% više vozila nego godinu dana ranije i očekuje se da uskoro dostignu kapacitet od 450.000 vozila godišnje.

Model koji se najviše pravio bio je X5 i napravljeno je 161.096 vozila, dok je iza njega bio X3 model sa 115.088 vozila, a najveći SUV X7 izašao je u 52.619 primeraka.

BMW izvozi oko 70% vozila koje se naprave u Spartanburgu u Južnoj Karolini, a najviše vozila izvezu u Kinu. Nema sumnje da će i predsednik SAD Donald Tramp biti prezadovoljan što BMW u njegovoj zemlji ima fabriku sa prilično jakom produkcijom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.