MMMMM: Prodaje se jedan BMW M5 prve generacije (VIDEO)

Izvor: Mondo, 11.Jul.2019, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MMMMM: Prodaje se jedan BMW M5 prve generacije (VIDEO)

Aukcijski model je jedan od samo dva proizvedena modela BMW-a M5 prve generacije sa volanom na desnom strani i specijalnom metalik bojom i najvišim mogućim paketom opreme

Foto: promo/BMW AG

Jedan BMW M5 E28 iz 1986. biće ponuđen 16. jula kupcima na aukciji retro automobila kuće Barons u Engleskoj.

Konkretan model je bio namenjen >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << novinarskim vožnjama, a zanimljivo je da u pitanje jedan od samo dva proizvedena modela prve generacije sa volanom na desnom strani i specijalnom metalik bojom i najvišim mogućim paketom opreme, koji uključuje kompletnu unutrašnjost od crvene kože, 16-inčne felne, elektro-pomična sedišta, kao i daljinsko centralno zaključavanje.

Probali smo skoro sve M modele

Prva generacija modela M5 se proizvodila od 1984. do 1988. godine, a iz fabrike je izašlo nešto više od 2.200 primeraka.

Iako je prešao skoro 250.000 kilometara, ceo automobil je u perfektnom stanju, navodi se na veb-strani aukcijske kuće, gde možete videti i njegove fotografije.

Pod velikom haubom se krije 3,5-litarski atmosferac sa 286 KS, koji je omogućio "em-petici" titulu najbrže limuzine druge polovine osamdesetih godina.

Očekuje se da će automobili biti prodat za oko 50.000 evra.

Koliko biste dali para za ovu legendu?

Pogledajte snimak ovog modela koji je napravila aukcijske kuće:



Izvor: YouTube/Barons Classic Car Auctioneers

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.