Leon Cupra tjuningovana na 430 konja

Izvor: Autoportal.rs, 15.Maj.2015, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leon "Cupra" tjuningovana na 430 konja

Iako dolazi iz "VW grupe", koja nije poznata kao kompanija kod koje je brzina u prvom planu, ova španska mašina je našla tjunera koji joj je omogućio da se takmiči sa automobilima kao što je BMW "M3".

SEAT "Leon Cupra" sa dvolitarskim TSI/TSFI motorom uspela je uz pomoć tjunera kao što su "ABT" i "MTM" da sakupi i do 400 konja snage ali je tjuning kuća "PP Performance", kojoj je sedište grad Dubai, >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << uspela da dođe do impozantne brojke od 430 konja snage.

Za ogromno povećanja u odnosu na fabričkih 280 konja Leon "Cupra" može da zahvali naravno čip-tjuningu motora, odnosno ECU softveru, ali i ogromnom turbo-punjaču i "TurboBack" izduvnom sistemu sa auspuhom od 3 inča. Iz V8 agregata je umesto dosadašnjeg maksimalnog obrtnog momenta od 350Nm dobijeno 530Nm.

Koliko novca je potrebno izdvojiti za ovu varijantu nije poznato ali poređenja radi SEAT "Leon Cupra" se prodaje u verzijama sa troje vrata i to kao kupe, u hečbek varijanti sa petoro vrata i u karavan varijanti. Model sa 265 konja i šestostepenim manualnim menjačem u Nemačkoj staje 32 560 evra dok je doplata za DSG menjač 1 700 evra.

Nastavak na Autoportal.rs...






Povezane vesti

PP Performance seat Leon Cupra sa 430 konja

Izvor: AutoBlog, 16.Maj.2015, 16:29

Iako dolazi iz "VW grupe", koja nije poznata kao kompanija kod koje je brzina u prvom planu, ova španska mašina je našla tjunera koji joj je omogućio da se takmiči sa automobilima kao što je BMW "M3". SEAT "Leon Cupra" sa dvolitarskim TSI/TFSI motorom uspela je uz pomoć tjunera kao što su "ABT"...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.