LEPA VEST: BMW vratio sjaj ovom malo znanom OLDTAJMERU

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Mar.2020, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LEPA VEST: BMW vratio sjaj ovom malo znanom OLDTAJMERU

Lep autić...

BMW 2800 GTS je zasnovan na seriji E9 kupe vozila koja je bavarski proizvođač pravio sedemdesetih godina 20. veka.

#BMW do you like this 80's 2800 GTS fascia or newer gen's humongous kidney grille? #BMWX7 #X7 #Concept4 #8series #8er #M2 #BMWM2 pic.twitter.com/GKrZyB4qdZ

>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />— 24wheel_news (@24wheel_news) March 22, 2020

Za dizajn ovog veoma retkog automobila elegantnih linija zasužan je Italijan Pjetro Frua, koji je obilikovao potpuno novu karoseriju.

Primerak sa fotografija je nedavno restauriran u BMW Group Classic odeljenju koje starim automobilima vraća originalni sjaj.

Naime, vozilo je osamdesetih godina prošlog veka prefarbano u crvenu boju, da bi mu restauratori sada vratili prvobitnu nijansu zelene koju je imao u početku.

Inače, ovaj primerak je BMW-ov muzej u Minhenu otkupio od tadašnjeg vlasnika još pre desetak godina, da bi u periodu od 2017. do 2019. bio potpuno obnovljen.

Interesantno je uporediti tadašnju masku hladnjaka i prepoznatljive "bubrege" na njoj, sa onim na BMW vozilima najnovije generacije i videti koliko se one razlikuju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

NOVINA: Nissan sprema novi logo

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Mar.2020, 13:32

Rešili da menjaju stvari....Japanski proizvođač automobila sprema novi logo...Nissan files for trademark of new logo https://t.co/V22vNWJUpQ pic.twitter.com/uZrfy2OdGm..— bhparena (@bhparena) March 21, 2020..Nissanov logo koji možete videti na slici ispod već je registrovan u Velikoj Britaniji,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.