Kraj za BMW Seriju 6?

Izvor: B92, 02.Avg.2023, 11:16

Kraj za BMW Seriju 6?

Aktuelna BMW-ova Serija 6 (G32) se približava kraju svog životnog ciklusa, jer neki izveštaju kažu da BMW planira da prekine proizvodnju Serije 6 Gran Turismo kasnije ove godine, i to bez direktne zamene.

To ipak ne predstavlja veliko iznenađenje s obzirom da je ovo jedan od najslabije prodavanih modela bavarske kompanije. Kod kuće u Nemačkoj, samo 509 automobila je registrovano u 2022. i samo 237 jedinica u prvoj polovini ove godine, piše Autoblog.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Treba napomenuti da se Serija 6 GT ne proizvodi samo u nemačkom Dingolfingu, već i u Indiji, u BMW-ovoj fabrici u Čenaju, kao i u Kulimu u Maleziji od CKD kitova.

Neke glasine iz 2022. godine navode da bi Serija 4 i Serija 8 mogle da se spoje kako bi se stvorila nova linija Serije 6, slično kao što je Mercedes postepeno izbacio C-Klasu i E-Klasu Coupe i Cabrio modele kako bi stvorio novi CLE Coupe/Cabrio.

Noviji izveštajo tvrde da bi Serija 8 mogala da doživi još jednu generaciju, ali samo kao potpuno električni Gran Coupe 2029. na platformi Neue Klasse.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: BMW

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kraj za BMW Seriju 6?

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Avg.2023

Aktuelna BMW-ova Serija 6 (G32) se približava kraju svog životnog ciklusa, jer neki izvještaji kažu da BMW planira da prekine proizvodnju Serije 6 Gran Turismo kasnije ove godine, i to bez direktne zamjene.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.