Kod napadača pronađene dvije puške, bomba i municija

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Okt.2015, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kod napadača pronađene dvije puške, bomba i municija

SARAJEVO - Pripadnici MUP KS uhapsili su L.DŽ, rođenog 1994, koji je jutros oko 6.25 u ulici Sumbula Avde u Sarajevu pucao na BMW X5 u kojem su se nalazili I.A. i M.M. a koji su zadobili lakše tjelesne povrede od krhotina stakla, piše bh. novinska agencija Patria.

Irfan Nefić, portparol MUP KS, kazao je da su zahvaljujući građanima ubrzo pronašli počinioca ovog krivičnog djela.

"Tokom uviđajnih radnji >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << u dvorištu kuće koju koristi navedena osoba pronađena je jedna automatska puška, jedna lovačka puška - tzv. kratež, jedna ručna bomba i određena količina municije. Takođe, izvršen je pretres stana koji koristi jedna od osumnjičenih osoba i tom prilikom je pronađena jedna kapa-fantomka i manja količina municije", kazao je Nefić.

On je kazao i da MUP KS traga za još dvije osobe - L.A, rođenog 1993, i Č.A, rođenog 1989, koji se mogu povezati sa izvršenjem ovog krivičnog djela.

Nefić nije mogao govoriti o motivima napada.

"Policijski službenici rade na potpunom dokumentovanju ovog krivičnog djela i pronalasku dvije soobe koje su u bjekstvu. Sve tri osobe su više puta zavedene u naše operativne evdencije, a takođe imaju izvode iz kaznenih evidencija da su osuđivani za određena krivična djela", kazao je Nefić.

Tokom ove pucnjave ranjen je slučajni prolaznik, koji je smješten na UKCS.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.