KONAČNA ODLUKA: Jasna vizija za benzince i dizelaše od strane BMW-a

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jun.2023, 12:33

KONAČNA ODLUKA: Jasna vizija za benzince i dizelaše od strane BMW-a

Odustaje ili ipak ne?

U trenutku kada većina proizvođača automobila razmišlja o što bezbolnijem prelazu na električna vozila, BMW još pokušava da iscedi maksimum iz benzinaca i dizelaša i paraleleno igra na razvoju EV-a.

Bavarska kompanija je jedan od proizvođača koji godinama unazad tvrde da ne treba olako da se odustane od pojedinih pogonskih sistema. Iako BMW iz godine u godinu predstavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sve veći broj električnih automobila, čelnici kompanije iz Minhena imaju dugoročni plan za vozila koja pokreću fosilna goriva.

Uglavnom, u planu je nova generacija dizelskih i benzinskih motora s četiri, šest i osam cilindara. Kako prenosi Handelsblatt, nove pogonske jedinice prodavaće se i u sledećoj deceniji. Razlog za to je jednostavan: SUV-ovi X5, X6 i X7 se još uvek odlično prodaju. Osim toga, električni automobili još se nisu dovoljno probili na kinesko tržište, koje je proizvođačima izuzetno važno.

Zajedno s gorivnom ćelijom vodonika, BMW bi tada u ponudi imao tri različita pogona. Na kraju, BMW više neće proizvoditi motore s unutrašnjim sagorevanjem u Nemačkoj od 2024. Glavna fabrika u Minhenu je pretvorena pogon za sklapanje električnih automobila. Dizelski i benzinski motori se proizvode u Austriji, Velikoj Britaniji i Kini.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.