KO JE BEZBEDNIJI, BMW ILI VOLVO? Kinezi uradili surovi test, koji terenac je bolje prošao (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jul.2023, 22:01

KO JE BEZBEDNIJI, BMW ILI VOLVO? Kinezi uradili surovi test, koji terenac je bolje prošao (VIDEO)

Verovatno niko nije očekivao.

Kineski automobilski stručnjaci odlučili su da urade nesvakidašnji test izdržljivosti i bezbednosti, ali ne na svojim vozilima, već su za to odabrali dva evropska direktna konkurenta - Volvo XC60 i BMW X3.

Prvi deo testa odnosio se na izdržljivost A stuba, a za to je simuliran udarac u teretno vozilo, odnosno podletanje pod kamionsku prikolicu.

Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << navode Kinezi, za tu namenu kupljeni su novi terenci, a rezulat je mnoge iznenadio.

Iako je dobro poznato da švedski Volvo najviše ulaže na polju bezbednosti svojih vozila, verovatno niko nije očekivao da će u slučaju provere krutosti A stuba biti toiliko bolji od BMW-a.

Drugi deo testa je bio još ekstremniji i podrazumevao je bacanje oba vozila sa krana - na točkove i na zadnji deo. I u tom slučaju Volvo se bolje pokazao, a kako je sve to izgledalo možete pogledati u priloženom snimku i sami proceniti koji SUV je bezbedniji.
Pogledaj vesti o: BMW

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.