KAD BMW PRETERA! X7 nudi pet metara luksuza - ali kako ga parkirati? (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Okt.2018, 09:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KAD BMW PRETERA! X7 nudi pet metara luksuza - ali kako ga parkirati? (VIDEO)

Komotno!

Do pre nekoliko godina čudili su se američkim krstaricama ogromnih gabarita i još većeg popisa opreme, a sada istim putem ide i nekad uglađena evropska gospoda. BMW je lansiranjem serije X itekako proširio krug poklonika, a oni nešto zlobniji reći će kako se i sam imidž marke zahvaljujući utisku o prosečnom vozaču tih modela itekako izmenio. Ništa novo, jer gospodski štih izgubili su i ostali premium >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << predstavnici, a imuni nisu ostali ni neki iz Japana. Naravno, opravdanje nalazimo u povećanoj potražnji za takvim vozilima, od Rusije i Dalekog istoka, do uvek veličini naklonjenih Amera.

STIŽE ČEŠKI GOLF: Novi model Škode imaće veliku sličnost sa Zastavom 10 i čuvenom 128-micom (FOTO)

I tako je BMW-ova X serija dobila dosad najveći model. Sedmi po redu, nosi oznaku X7 i dimenzijama staje uz bok "mercedesa GLS", pa čak i "kadilaka escalejd". Konceptni "X7 iPerformance" je bio matrica razvoja, a uz ogromne bubrege jednako impresivno zvuče sledeći podaci: 5,163 mm dužine, gotovo dva metra (1,999 mm) širine i 1,805 mm visine. Toliko je velik da 21-inčni točkovi ne izgledaju nezgrapno, a X5 kao kompaktni model.

Naravno, obilje prostora i još više luksuza u kabini. Digitalni kokpit uključuje dva 12,3-inčna ekrana, a osim tri reda sedišta na raspolaganju je gotovo 1,5 kubika prtljažnog prostora. Oprema i materijali su prvoklasni, a dodaci poput hi-fi audio sistema sa 20 zvučnika traže doplate. Start prodaje označavaju xDrive40i s benzincem od 340 KS i 446 Nm, te dizelaši, xDrive30d s 265 KS i M50d s čak 400 KS i 760 Nm.

Isporuke prvih primeraka očekuju se iduće godine uz cenu koja kreće od 84.200 evra u Nemačkoj.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.