Još jedan BMW sa prednjim pogonom?

Izvor: B92, 16.Maj.2014, 10:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedan BMW sa prednjim pogonom?

Predstavljanjem modela Serije 2 Active Tourer, BMW je započeo eru automobila sa prednjim pogonom. I najvećim BMW fanovima bilo je jasno da se kompanija neće zaustaviti samo na jednom takvom modelu.

Kako piše Car&Driver, sledeći BMW sa prednjim pogonom mogao bi da bude roudster sa oznakom Z2. Za razliku od većeg BMW-a Z4, koji ima tvrdi sklopivi krov, krovna površina modela Z2 trebalo bi da bude od platna.

Isti izvor navodi da će automobil deliti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << platformu sa sledećom generacijom MINI kabrioleta i drugih novih modela te marke. Zahvaljujući manjim dimenzijama i mekanom sklopivom krovu, novi BMW roudster imaće relativno malu masu od oko 1.130 kg. Ideja je da se izbace sve nepotrebni i kompleksni, lukuszni sadržaji koji povećavaju težinu, jer bi ovaj automobil trebalo pre svega da bude zabavan za vožnju.

BMW Z2 imaće moderan dizajn kako bi privukao novu generaciju kupaca, ali će biti oblikovan tako da se dopadne i drugim ciljni grupama. Za pogon će se koristiti paleta trocilindričnih i četvorocilindričnih motora snage do 230 ks. Razmatra se i proizvodnja top modela iz M serije, čiji bi motor razvijao najmanje 300 konja, dok bi se snaga prenosila na sva 4 točka.

Z2 trebalo bi da se nađe u prodaji krajem 2016. ili početkom 2017. godine, po početnoj ceni od oko 22 hiljade evra, dok bi M verzija koštala oko 36 hiljada evra.

Postavlja se pitanje koliko će fanovim BMW-a smetati to što jedan roudster ima prednji pogon i zašto bi to uopšte bio nedostatak? Koje su po vašem mišljenju prednosti zadnjeg pogona na jednom ovakvom automobilu? Da li će zbog pogona na prednje točkove vožnja biti manje zabavna?

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.