Istorija BMW-a E36

Izvor: Autoportal.rs, 09.Jan.2015, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istorija BMW-a "E36"

Bavarski model Serije 3, sa oznakom "E36", po svom pojavljivanju bio je suočena sa teškim zadatkom, postavljen je na mesto naslednika više nego uspešnog modela "E30". Mlađi model je bio znatno drugačiji ali podjednako uspešan.

Kada je BMW odlučio da penzioniše model "E30", koji je imao sjajnu karijeru, rešili su da njegov naslednik, model "E36", doživi značajne stilske izmene, pre svega po pitanju aerodinamike. Povećanje u aerodinamičnosti od >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << 20 procenata došlo je pre svega zbog novog oblika karoserije i staklenog poklopna na duplim prednjim farovima, što je bio prvi model takve vrste za ovog proizvođača.

Model "E36" je bio u proizvodnji od 1990. do 2000. Jedna od nejvećih novima bila su "3D" okna za vrata, koja se danas mogu naći na ogromnom broju automobila ali je to bila velika novina pre 20-ak godina. Druga bitna stilska izmena jesu dve male prednje rešetke koje su integrisane u prednji deo automobila.

Još jedna novina bilo je i grupisanje svih kompjutera i sistema provere ovog modela u jedan uređaj, što se smatra pretečom današnjeg "iDrive" sistema. Spisak izmena i novina se ovde ne završava pa je najbolje pogledati malu video prezentaciju o modelu "E36" koju je BMW pripremio.


Pogledaj vesti o: BMW

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.