Here ujedinio BMW, Mercedes i Audi

Izvor: Nacionalna klasa, 01.Okt.2016, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Here ujedinio BMW, Mercedes i Audi

Vodeći proizvođači iz premijum segmenta - BMW, Mercedes i Audi će deliti informacije sa tvorcem digitalnih mapa Here u okviru zajedničkog servisa koji će obaveštavati vozače o uslovima na putu kilometrima unapred.

Kompanija u zajedničkom vlasništvu pružaće četiri nove usluge kroz koje će vozači dobijati detaljan video prikaz saobraćajnih gužvi >> Pročitaj celu vest na sajtu Nacionalna klasa << ili nesreća, potencijalnih opasnosti na putu, saobraćajnih znakova (uključujući privreman ograničenja brzine) i podatke o parking mestima na ulici.

Ovo će biti prva velika saradnja tri velika konkurenta od kada su kupili Here za 2,8 milijardi EUR krajem prošle godine od proizvođača telekomunikacionih uređaja Nokia. Očekuje se da će se ostali proizvođači kasnije pridružiti projektu i dati svoj doprinos u inormacijama iz svojih vozila.

Novi servisi o uslovima na putevima postaće funkcionalni u prvoj polovini 2017. godine, saopštila je kompanija Here. Stotine hiljada vozila pomenute tri kompanije počeće da šalju vizuelne podatke u Here sistem radi snabdevanja servisa. Očekuje se da će do kraja 2018. godine u ovoj mreži učestvovati milioni vozila.

Podaci koji se sakupljaju iz senzora za kočnice, brisače, prednja svetla, lokacionih sistema, kamera i ostalih senzora prevodiće se u upozorenja na ekranima automobila preko Here servisa.

Sakupljanje podataka iz miliona automobila na putu daće kompaniji Here značajnu prednost u odnosu na konurenciju iz firmi Google, Apple, Tesla i TomTom, koje imaju pristup podacima iz znatno manjeg broja vozila, navode analitičari.

Sa povećanjem količine informacija koje automobili budu isporučivali ovim servisima, vozači će dobijati sve detaljniju i kavlitetniju pomoć, a na kraju to može biti iskorišteno i za autonomne automobile, za koje su podaci dostavljeni u realnom vremenu preduslov da mogu da zamene ljude za upravljačem.
Pogledaj vesti o: Audi

Nastavak na Nacionalna klasa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nacionalna klasa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nacionalna klasa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.