Fisker ulazi u čaroban svijet struje s BMW

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Dec.2015, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fisker ulazi u čaroban svijet struje s BMW

Ili bi se stvari mogle drugačije predstaviti – BMW ulazi u strujne krugove s Kinezima

Bivši Fisker se sada zove Karma, a novi vlasnici su, a ko drugo, nego Kinezi. Fisker, tj. Karma pokušava  se vratiti na tržište, ovaj put ciljajući na novo i već zahtjevno tržište hibrida u partnerstvu s BMW-om. Rezultat ove suradnje trebao bi pogon za najnoviju Karminu perjanicu – Elux.

Bavarci su u poslovnim krugovima poznati po dobrim motorima, tako da >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je Karmin ulazak u partnerstvo s BMW-om pun pogodak u smislu ponovnog pojavljivanja na sceni. Elux bi trebao biti ultra-efikasan hibrid koji se treba naći u ringu s drugim high-end eko uspješnim brendovima poput Tesle. BMW ima veliko iskustvo u proizvodnji hibridnih automobila kroz projekte i-Serije, kao i kroz modele 3, 5, i 7 Active Hybrid.

U Karmi su najavili izlazak s 2016., a saradnja s BMW-om trebala bi garantovati da projekti neće ostati u fazi jednog izrađenog prototipa za slikanje po sajmovima automobila.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.