Električni, a blindirani BMW FOTO

Izvor: B92, 10.Avg.2023, 18:01

Električni, a blindirani BMW FOTO

BMW Serija 7 je jedan od najpopularnijih modela kada su u pitanju oklopna vozila. Da li će to biti i električni i7?

Ako ćemo suditi po performansama, onda je teško, jer silent i7 drastično gubi na agilnosti nakon tretmana ugradnje balističke zaštite.

Umesto 4,7 sekundi koliko je osnovnom i7 potrebno da dostigne 100 km/h, isto ubrzanje sada traje duplo duže, čak 9 sekundi. Istovremeno, maksimalna brzina >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je ograničena, ali ne na 240, već na 160 km/h.

Zaštitna verzija modela i7 nudi balističku zaštitu na nivou VR9. Vizuelno, automobil je "nadograđen" spolja uz pomoć predsedničkih dodataka kao što su nosači zastava, opciona signalna svetla i specijalne felne od 20 inča. Kada je reč o poslednjem, na njih su montirane Michelin PAKS run-flat gume.

Sva ostala oprema dolazi kao opcija iz programa personalizacije, ali je ideja da se automobil spolja učini što neupadljivijim.

BMW tvrdi da su putnici zaštićeni od pešadijskog naoružanja, mina i napada dronovima.

Za svaki slučaj, moguće je opciono opremiti automobil sistemom za dovod svežeg vazduha i automatskim sistemom zaštite od požara.

Da bi komunicirali sa ljudima u okruženju, putnici ne otvaraju prozor, već mogu da komuniciraju preko posebnog interfonskog sistema sa dodatnim zvučnicima i eksternim mikrofonom.

Pomenimo i premijum ozvučenje Bovers & Vilkins sa 28 zvučnika i snagom od 1265 V, kao i sistem zatamnjivanja zadnjeg stakla.

Vrata se otvaraju uz pomoć električnog pogona, putnici pozadi imaju i hladnjak za piće, dok vozač dobija dodatni ekran sa stalno uključenom projekcijom zadnje kamere.

Kao što smo rekli, i7 Protection ima električni pogon. Zasnovan je na verziji xDrive60, što znači da ima 544 KS i 745 Nm.

Uz znatno lošije performanse kao posledicu povećanja mase vozila, tu je svakako i manji domet. Nažalost, BMW to ne navodi.

Ako izaberete benzinsku verziju, postoji opcija sa 4.4 V8 motorom od 530 KS i 750 Nm.

Ova opcija je mnogo agilnija, dostiže 100 km/h za 6,6 sekundi i dostiže 21 km/h. A ovo bi, zajedno sa autonomijom, moglo biti presudno za korisnike koji žele da pobegnu od napadača na bezbednu lokaciju.

Premijera oklopne serije 7 uključujući i7 biće početkom septembra na sajmu u Minhenu, a zatim će biti objavljene cene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Električni, a blindirani BMW

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Avg.2023, 08:04

BMW Serija 7 je jedan od najpopularnijih modela kada su u pitanju oklopna vozila. Da li će to biti i električni i7?

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.