ETCC: Tošić novi evropski šampion

Izvor: B92, 25.Jul.2011, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ETCC: Tošić novi evropski šampion

Vozač beogradskog tima ASK Vitro Racing, Aleksandar Tošić, pobedio je na obe nedeljne trke na stazi Salzbirgring, u klasi SP, i postao je novi šampion European Touring Car Cup takmičenja.

Konkurent u klasi SP, Italijan Fabio Fabiani (BMW 320i), još jednom je morao da čestita srpskom vozaču, nakon što je prošle godine poražen od Vojislava Lekića.

"Naš cilj je bio da obezbedimo drugu uzastopnu šampionsku titulu FIA European Touring Car Cupa za ASK Vitro >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Racing. Veoma sam srećan što smo uspeli u tome. Automobil je odlično funkcionisao, i nismo imali problema tokom celog vikenda. Šteta što konkurencija bije bila brojnija, jer ovako nisam vozio na svom limitu ili na limitu automobila", izjavio je Aleksandar Tošić.

Njegov konkurent u automobilu BMW 320i, Fabio Fabiani, sa dva druga mesta sakupio 16 bodova.

U svojstvu predsednika kluba, aktuelni učesnik u reli šampionu Srbije iz Austrije se vratio sa pozitivnim utiscima: "Uživao sam gledajući nadmoćnu vožnju našeg vozača i osvajanje evropske titule Vitro racinga. Toške se odlično snašao na mokroj podlozi i sjajno odvozao obe trke. Posebno bih pohvalio tehnički deo tima koji je i ovog puta funkcionisao besprekorno. Naš evropski cilj smo ispunili i sada se okrećemo novim izazovima u domaćim takmičenjima. Ja mogu da obećam veliku borbu i u reli takmičenjima do kraja sezone, a cilj našeg kluba je od starta sezone jasan – borba za tron gde god se pojavimo".

Prva vožnja: Citroen DS4

Nastavak na B92...






Povezane vesti

AUTOMOBILIZAM: Tošić prvak Evrope

Izvor: Sportski Žurnal, 25.Jul.2011

Vozač beogradskog tima ASK Vitro Rejsing, Aleksandar Tošić pobedio je na obe trke u klasi SP, na stazi u Salcburgu i postao novi šampion Evropskog kupa za turističke automobile (ETCC).. . Kako je saopštila „Vitro grupa”, Tošić je nastavio tradiciju pobeđivanja srpskih takmičara u Salcburgu.. Tošić...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.