Izvor: S media, 05.Mar.2012, 09:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktoru "Nove Srbijanke" određen pritvor

Istražni sudija Osnovnog suda u Valjevu odredio je sinoć pritvor do mesec dana direktoru preduzeća "Nova Srbijanka" Antunu Valujevu (33), potvrdio je Tanjugu dežurni istražni sudija tog suda Milan Stefanović.

Uhapšen vozač "BMW-a"

Uhapšeni lopovi koji su harali Pomoravskim okrugom

Požarevac: Ugušila novorođenu kćerku!

Valujevu je posle više sati saslušanja određen >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << pritvor kako ne bi mogao uticati na svedoke u krivičnom postupku, kao i zbog mogućnosti bekstva iz zemlje, objasnio je Stefanović.

Valujev je lišen slobode u petak, kada se na posao vratio nakon tri meseca boravka izvan Srbije, a na teret mu se stavlja više krivičnih dela iz oblasti privrednog kriminala, uključujući i utaju PDV-a, izjavio je ranije Tanjugu načelnik Policijske uprave u Valjevu Predrag Đajić.

"Nova Srbijanka" je pravni naslednik ranijeg Agro - industrijskog kombinata "Srbijanka", giganta prehrambene industrije valjevskog kraja, koji je u restrukturaciji, aprilu 2007. godine, kupio bugarski koncern "Medija svjat" iz Sofije za oko četiri miliona evra.

Valujev je jedan od vlasnika tog, nekada uglednog kombinata u bivšoj SFRJ čija privatizacija nije opravdala očekivanja, jer je došlo do njegove rasprodaje, a posebno skupocene opreme, dok je veliki broj zaposlenih ostao bez posla.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.