Čuveni dizajner BMW-a pohvalio Xiaomi automobil VIDEO

Izvor: B92, 06.Jan.2024, 16:04

Čuveni dizajner BMW-a pohvalio Xiaomi automobil VIDEO

Električna limuzina SU7 je pravi početak, kaže bivši šef dizajna BMW-a, Kris Bengl.

Iako je odavno otišao iz bavarskog proizvođača, Kris Bengl je i dalje poznato ime među ljubiteljima automobila. Bio je BMW dizajner dugi niz godina i osmislio je neke od najkontroverznijih automobila kompanije, koji su polarizovali javnost, ali i (uglavnom) veoma dobro prodavani.

Američki dizajner napustio je BMW >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 2009. godine i osnovao sopstvenu dizajnersku i konsultantsku kompaniju. Sada je pozvan u Kinu da komentariše SU7, prvu električnu limuzinu kompanije Xiaomi.

Od proizvodnje mobilnih telefona do automobila dug je put, ali izgleda da je Xiaomi odlučio da ga pređe i pri tom su u toj kompaniji puni samopouzdanja.

U videu koji je snimio Xiaomi, Bengl je pohvalio dizajn, nazivajući proporcije uravnoteženim i bio je izuzetno impresioniran enterijerom. Na kraju, on kaže da SU7 nije predizajniran i da bi oni koji su ga stvorili trebalo da budu veoma ponosni na njega.

Aktuelni Xiaomi dizajner, Sojer Li, takođe je bivši BMW dizajner koji nije radio sa Benglom, ali sledi njegovu filozofiju dizajna.

"Ovo je pravi početak", rekao je Bengl o dizajnu SU7, a ono što ne možemo da znamo je da li je učešće gospodina Bengla u ovom promotivnom videu plaćeno. To bi bitno uticalo na celu priču.

Uz pohvale koje idu za njegove harmonične linije, SU7 je zaista impresivan automobil.

U svojoj najsnažnijoj verziji ima dva elektromotora ukupne snage 664 KS (495 kW), koji ubrzavaju vozilo do 100 km/h za samo 2,78 sekundi, dok baterija od 101 kWh omogućava domet od oko 800 km.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.