BRZINA I LED KOBNI ZA BEBU HANU!

Izvor: Kurir, 28.Nov.2011, 08:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BRZINA I LED KOBNI ZA BEBU HANU!

POŽAREVAC - Tragedija! Prebrza vožnja, poledica i magla uzroci su lančanog sudara u kom je u subotu uveče kod Salakovca poginula petomesečna beba Hana G., a povređeno osmoro ljudi, među kojima i dvogodišnja Nađa B.

POŽAREVAC - Tragedija!

Prebrza vožnja, poledica i magla uzroci su lančanog sudara u kom je u subotu uveče kod Salakovca poginula petomesečna beba Hana G., a povređeno osmoro ljudi, među kojima i dvogodišnja Nađa B.

Nesreća se dogodila >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << kad je BMW, kojim je upravljao Darko B. (32), prešao na suprotnu kolovoznu traku i direktno se sudario s „renoom“.

- Petomesečna beba izdahnula je na licu mesta, dok su vozač BMW Darko B., njegova supruga Violeta (30) i njihova dvogodišnja ćerka Nađa teško povređeni. U BMW je bila i Violetina snaja Maja J. (24), majka nastradale bebe, i ona je takođe zadobila povrede opasne po život - kazao je izvor Kurira blizak istrazi.

Direktan udarac

Naš sagovornik je dodao da su s teškim povredama u požarevačku bolnicu prebačeni i Snežana G. (48), koja je upravljala „renoom“, kao i njeni saputnici Svetlana Đ. (53), Rade Đ. (54) i Goran Đ. (30).

- Darko B. je išao u pravcu Kučeva kad je na mostu preko Mlave, kod Salakovca, izgubio kontrolu nad vozilom, prešao na suprotnu kolovoznu traku, direktno se sudario s „renoom“ kojim je upravljala Snežana G. i zatim udario u zaštitnu ogradu. U tom trenutku na BMW je naleteo „daevu“, koji je vozio Zoran K. (40), a zatim i vatrogasno vozilo, kojim je upravljao Saša A. (35) - rekao je Kurirov sagovornik.

Svi u šoku

Rođaka povređenog Darka B. rekla je da se Darko s porodicom, snajom svoje supruge i njenom bebom vraćao iz Beograda.

- Teško nam je da poverujemo u ono što se dogodilo... Svi smo u šoku, a otac male Hane ne progovara otkada je saznao da je izgubio ćerku! Svi se molimo Bogu da prežive... - gušeći se u suzama izgovorila je njihova rođaka.

Prema njenim rečima, Darko, Violeta i mala Nađa su zbog povreda prevezeni u Beograd, dok je Maja smeštena u bolnicu u Požarevcu.

- Lekari se bore za Violetin život i njeni roditelji se ne odvajaju od nje. Darko je gotovo ceo u gipsu, dok je mala Nađa zasad dobro i nije u životnoj opasnosti - rekla je naša sagovornica.

Krivi i putari?

Požarevačka policija saopštila je da će protiv Darka B., vozača BMW, podneti krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinio teško delo protiv bezbednosti saobraćaja.

Istovremeno, Damir Okanović, predsednik Komiteta za bezbednost saobraćaja, pozvao je tužilaštvo da utvrdi sve okolnosti stravičnog udesa.

- Treba utvrditi da li je put uzrokovao ili doprineo udesu, da li je deonica na kojoj se tragedija dogodila bila održavana na odgovarajući način i da li je postojala odgovarajuća saobraćajna signalizacija! Ukoliko je do udesa došlo zbog nebezbednog puta, treba pokrenuti krivični postupak i protiv putara - izjavio je Okanović.

Povređeni stabilno

Prema rečima dežurnog lekara u požarevačkoj bolnici, teže povređeni putnici kojima je pomoć ukazana u Požarevcu zasad su stabilno.

- Svi pacijenti osećaju se dobro i nisu životno ugroženi - rekao je dežurni lekar.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.