BMW se sprema na otkrivanje nove generacije »sedmice«

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Jun.2015, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BMW se sprema na otkrivanje nove generacije »sedmice«

Političari i zvaničnici velikih kompanija širom svijeta čekaju na svoj sljedeći automobil.

Šanse su da bi to mogao biti BMW serije 7 sljedeće generacije, s kojeg Bavarci skidaju veo 10. juna.

Šta očekivati od najviše klase u ponudi? BMW je u filmiću otkrio neke od detalja, poput korištenja laserskih svjetala te bedž koji nosi brand BMW Carbon Core. To znači kako će skupocjeni automobil izgledno donijeti mnogo dijelova konstrukcije od ugljikovih vlakana, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << iako ne treba očekivati potpunu dominaciju kao kod serija i3 i i8, već kombinaciju s aluminijumom i ojačanim čelikom.

Iskustvo s proizvodnjom dijelova od ugljikovih vlakana koje je BMW sakupio s i3 i i8 svakako planira implementovati u novu "sedmicu", što dovodi do smanjenja mase od čak 130 kilograma u odnosu na postojeću seriju 7, donosi Tportal.hr.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.