BMW protiv Vespe VIDEO

Izvor: B92, 09.Mar.2022, 14:07

BMW protiv Vespe VIDEO

S jedne strane ravne linije imamo BMW M3 E92, a on nije u fabričkom stanju.

Neke od modifikacija uključuju prilagođeni izduvni sistem, novi sistem usisa i remap ECU-a druge faze.

Ukupna snaga iznosi 430 KS (316 kW), koji se prenose na zadnje točkove putem sedmostepenog menjača s dvostrukim kvačilom. S masom od 1600 kilograma, ima vrlo pristojan odmos snage i težine.

S leve strane je Vespa skuter. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Na prvi pogled, kombinacija nema previše smisla, ali imajte na umu da je reč o modifkovanoj Vespi s jednocilindričnim motorom od 150 ccm koji isporučuje 43 KS (32 kW). Otprilike, to je deset puta više od fabričke snage, a tu je i novo kvačilo, veći karburator, veći točkovi i još mnogo toga, navodi Jutarnji.hr.

Uz vozača, težina Vespe iznosi 160 kilograma, ili preračunato, 10 puta je slabija od BMW-a, ali i 10 puta je lakša. Snaga se prenosi na zadnji točak preko četvorostepenog menjača.

Nakon prve trke na četvrt milje iz mesta sledi trka s "letećim" startom. Obe kategorije su pod pravilom najbolje od tri, a performanse vozila se mere profesionalnom opremom. S potpuno istim odnosom snage i težine, ovo je trka ubrzanja koju vredi pogledati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.