BMW priprema Plug-in hibrid Serije 3

Izvor: B92, 13.Feb.2014, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BMW priprema Plug-in hibrid Serije 3

BMW je načino prve ozbiljne korake u smeru elektrifikacije svojih automobila predstavljanjem modela i3 i i8. Nemačka kompanija sada radi na uvođenju snažnijih elektromotora, baterija većeg kapaciteta i Plug-in hibridne tehnologije u konvencionalna vozila koja se proizvode u znatno većem broju primeraka.

O namerama bavarskog proizvođača govore i fotografije test prototipa modela Serije 3 koji će imati Plug-in hibridni pogon.

Kada je reč o hibridu Serije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 3, BMW je do sada nudio jedino verziju ActiveHybrid, koja pored šestocilindričnog benzinca ima i elektromotor snage 56 ks.

Električni motor uveden je kao asistencija konvencionalnom agregatu, a ako se za pogon koristi isključivo njegova snaga, u stanju je da pogoni automobil do 4 km, pri brzini koja je ograničena na 70 km/h.

BMW sada planira da kupcima ponudi i hibridnu verziju čije će baterije moći da se dopune na kućnim ili uličnim utičnicama, čime će električna komponenta hibridnog pogona dobiti na značaju, s obzirom da se na modelu ActiveHybrid baterije dopunjavaju isključivo radom benzinskog motora.

To će ujedno smanjiti potrošnju goriva i uticati da se snizi emisija štetnih gasova.

Očekuje se da će novi BMW Serije tri imati oznaku 320e ili 320 eDrive i da će se pojaviti u prodaji 2015. godine.

Kada je reč o specifikacijama pogonskog sistema, pretpostavlja se da će one biti slične Plug-In hibridnom sistemu koji koristi BMW X5 eDrive koncept.

Ovaj automobil imao je premijeru na sajmu automobila u Frankfurtu 2013, a njegov hibridni pogonski sistem se sastoji od četvorocilindričnog TwinPower turbo-punjenog benzinca (snaga nije precizirana), električnog motora koji proizvodi 95 ks (70 kW) i paketa litijum-jonskih baterija.

U čisto električnom modu, X5 eDrive koncept može da pređe do 30 km, pri brzinama koje nisu veće od 120 km/h, što je znatno bolji rezultat u poređenju sa modelom BMW Serije 3 ActiveHybrid.

Saznajte više o BMW-u i8 sa hibridnim pogonom.

Pročitajte o modelu BMW i3.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BMW priprema Plug-in hibrid Serije 3

Izvor: B92, 13.Feb.2014

BMW je načino prve ozbiljne korake u smeru elektrifikacije svojih automobila predstavljenjem modela i3 i i8. Nemačka kompanija sada radi na uvođenju ove tehnologije i u konvencionalna vozila koja se proizvode u znatno većem broju primeraka...O namerama bavarskog proizvođača govore i fotografije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.