BMW pretekao Mercedes

Izvor: Capital.ba, 14.Okt.2023, 12:19

BMW pretekao Mercedes

BERLIN – Njemački automobilski div Mercedes u trećem je ovogodišnjem tromjesečju zabilježio međugodišnji pad prodaje od četiri posto, na 510.600 vozila prenosi Njemačka novinska agencija (dpa). FOTO: Pixabay Kako navode iz Mercedesa, prodaju su usporili nestabilno tržište, promjena modela E-klase i manjak jedinica iz tražene linije GLC zbog uskih grla u kanalima nabavke, odnosno smanjene proizvodnje. >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << Mercedes je u prvih devet mjeseci 2023. ipak zabilježio rast prodaje od dva posto, na 1.529.800 jedinica. Prodaja je, inače, u skladu s prijašnjim procjenama firme iz Štutgarta, koja ove godine očekuje otprilike iste brojke kao i 2022. godine, prenosi Fenix magazin. Lokalni konkurent iz Minhena, BMW, istovremeno je značajno povećao prodaju i učvrstio vodeću poziciju u svijetu proizvođača automobila iz premium segmenta. Od početka jula do kraja septembra Bavarci su kupcima isporučili 622.000 jedinica, gotovo šest posto više nego prethodne godine, a od januara do septembra prodaju su povećali za pet posto na 1,836 miliona jedinica. BMW se također suočio s kašnjenjima u isporuci dijelova, ali je imao manje problema s tempom proizvodnje. Generatori rasta bili su najskuplji modeli više klase i e-automobili. Agencije Чланак BMW pretekao Mercedes се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ikea spušta cijene svojih proizvoda

Izvor: Capital.ba, 14.Okt.2023

ŠTOKHOLM – Švedska kompanija Ikea najavila je da će sniziti cijene širom svijeta, a povod je slabljenje inflacije. FOTO: Pixabay Najveći svjetski proizvođač namještaja bio je prinuđen da poveća cijene svojih proizvoda, iako je to, kako se navodi, u suprotnosti sa njihovom praksom poslovanja. Razlog...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.