BMW predstavio novu generaciju X3

Izvor: B92, 20.Jul.2010, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BMW predstavio novu generaciju X3

BMW je najstariji model u ponudi konačno zamenio potpuno novom verzijom.



Druga generacija X3 imaće svetsku premijeru na Međunarodnom salonu automobila u Parizu, a proizvodiće se u Spartanbugu u SAD-u.

Na prvi pogled nam se čini da novi X3 kombinuje dizajnerske elemente manjeg X1 i većeg X5.

BMW-ovi inženjeri >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su se kod osmišljavanja novog modela fokusirali na unapređenje sistema oslanjanja, ali i komfora i prostranosti u enterijeru, kao i na smanjenje potrošnje goriva i emisije CO2.

Novi X3 nešto je veći od prethodnika, ali ima osetno više prostora i prtljažnik koji je za 70 litara veći nego pre (ukupno 550 l).

Novooblikovani enterijer konačno je kvalitativno na nivou koji se očekuje od BMW-a, što nije bio slučaj s prošlim modelom.

Sve verzije novog X3 serijski će imati unapređen pogon na sve točkove, a opcija će biti sistem kojim je moguće menjati karakteristike rada amortizera, servoupravljača, papučice gasa.

Kada novi BMW-ov SUV krene u prodaju krajem 2010. godine, nudiće se s dva motora.

Dizelsku verziju pokreće prvoklasni 2-litarski common-rail 4-cilindraš sa 184 KS i 380 Nm, a benzinsku 3-litarski 6-cilindraš s dva turba i 306 KS uz 400 Nm.

Osim s ručnim, dizelaš ima opciju 8-brzinskog automatskog menjača koji je serijski uz benzinca. Oba modela imaju i Start-stop sistem.

Cene za novi X3 još uvek nisu poznate.

Izvor - AutoKlub.hr

Pročitajte više o novom modelu BMW 1 Series M Coupe

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.