BMW postepeno otkriva Seriju 2 Gran Coupe FOTO

Izvor: B92, 25.Jul.2019, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BMW postepeno otkriva Seriju 2 Gran Coupe FOTO

Umesto očekivanog potpunog razotkrivanja novog modela, BMW je objavio seriju fotografija “kamuflirane” kupe-limuzine koja će prema najnovijim informacijama svetsku premijeru imati tek u novembru.

Bavarski proizvođač već duže vreme radi na modelu Serije 2 Gran Coupe koji na tržištu treba da se suprotstavi Mercedesu CLA. Ovu kompaktnu kupe-limuzinu ranije su uslikali auto-paparaci, a sada je i BMW odlučio da sa fanovima podeli zvanične fotografije automobila, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << doduše i dalje prekrivenog maskirnom folijom.

Proizvođač nije otkrio mnogo detalja o novom modelu koji će najverovatnije debitovati na auto-salonu u Los Anđelesu u novembru 2019. Ono što se za sada zna je da BMW Serije 2 Gran Coupe deli mehaničku platformu sa novom Serijom 1 i da u bazičnim verzijama ima prednji pogon, dok je pogon na sva 4 točka dostupan u višim paketima kao opcija.

U vrhu ponude će se naći M235i xDrive Gran Coupe opremljen 2.0 litarskim turbobenzincem sa 306 ks i 450 Nm. Ovaj motor je povezan sa 8-brzinskim automatikom, a snaga se prenosi na sva 4 točka.

Podsećamo, ista pogonska jedinica je i u novom M135i xDrive, koji 0-100 km/h stiže za 4,8 s, pa slične peroformanse treba očekivati i od modela M235i xDrive.

Ostatak pogonske game takođe će biti preuzet od nove generacije BMW-a Serije 1.
Pogledaj vesti o: BMW

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.