BMW odustaje od fabrike u Rusiji

Izvor: B92, 16.Feb.2020, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BMW odustaje od fabrike u Rusiji

Nemačka kompanija BMW odlučila je da odustane od fabrike automobila u Rusiji.

Kako poslednje informacije kažu, pregovori ruske vlade i predstavnika BMW–a zvanično su propali, a razlozi su čisto ekonomske prirode.

"Zgrada fabrike je u ekonomskom smislu trebala da bude povoljna, a pored toga mi moramo da vodimo računa o balansiranju ruskih i uvoznih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vozila", rekao je Stefan Tohert, prvi čovek BMW Russia.

BMW trenutno ima partnerstvo u Avtodoru gde se prave modeli serije 3 i serije 5, dok se nekolicina SUV modela prave u Kaliningradu, pa se očekivalo da BMW dodatno proširi svoj posao u Rusiji.

Za to vreme, njihov rival Daimler otvorio je u blizini Moskve fabriku Mercedes-Benz vozila, a na otvaranju je bio prisutan i predsednik Vladimir Putin i tada je objavljeno da su Mercedesova vozila bila najprodavanija sa 42,046 prodatih automobila, dok je BMW bio iza njih sa 41,520.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

BMW odustaje od fabrike u Rusiji

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Feb.2020, 08:41

Njemačka kompanija BMW odlučila je da odustane od fabrike automobila u Rusiji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.