BMW najavio promene u rukovodstvu

Izvor: Nacionalna klasa, 13.Dec.2014, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BMW najavio promene u rukovodstvu

BMW je saopštio da će se direktor kompanje Norbert Rajthofer (Norbert Reithofer) povući u maju sledeće godine, godinu dana pre isteka mandata, i da će predati funkciju šefu odelenja za proizvodnju Haraldu Krugeru (Harald Krueger).

Rajthofer (58) je na čelu BMW-a od 2006. godine i naslediće Joakima Milberga na položaju predsednika nadzornog odbora ovog nemačkog proizvođača automobila.

BMW je odlučio da ne čelo kompanije postavi mlađu osobu (Kruger >> Pročitaj celu vest na sajtu Nacionalna klasa << ima 49 godina) u vreme kada se u automobilskoj industriji dešavaju velike promene. Kruger će postati najmlađi direktor jednog velikog proizvođača automobila.

Analitičari smatraju da Kruger predstavlja konzervativan izbor za BMW, pošto radi u ovoj kompaniji duže od 20 godina i dobro je poznaje. Oni smatraju da će Kruger uspešno rešavati buduće izazove u pogledu smanjenja potrošnja goriva i digitalizacije.

BMW je saopštio da novi direktor stupa na dužnost 13. maja 2015. godine, na kraju godišnjeg sastanka uprave ove kompanije. Rajthofer će postati predsednik tela koje u Nemačkoj ima nadzornu ulogu nad najvišim rukovodiocima.

Izmene su usledile u vreme kada je BMW izložen zahtevima da ispoštuje nove regulative i smanji emisije CO2 i željama tržišta za što većim i jačim SUV modelima.

Kruger će voditi BMW u nadmetanju sa Mercedesom i Audijem za položaj predvodnika u prodaji luksuznih automobila, kao i u oblasti autonomnih vozila. Njegovo imenovanje na položaj šefa proizvodnje bilo je jasan znak da je glavni kandidat da nasledi Rajthofera, jer je on obavljao taj posao pre nego što je postao direktor kompanije.

Rajthofer, koji je svojevremeno bio najmlađi direktor jednog nemačkog proizvođača automobila, predvodio je BMW do rekordne prodaje i profita od kada je preuzeo čelni položaj 2006. godine.
Pogledaj vesti o: BMW

Nastavak na Nacionalna klasa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nacionalna klasa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nacionalna klasa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.