BMW i8: Renderi serijske verzije

Izvor: B92, 18.Apr.2012, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BMW i8: Renderi serijske verzije

Dok BMW sprovodi testove na prototipu serijske verzije hibridnog sportskog modela i8, na internetu su se pojavili prvi nezvanični renderi ovog automobila.

Autor rendera uzeo je u obzir snimke test vozila koji su nedavno zabeleženi u severnoj Švedskoj i izgled koncepta i8 Spyder koji je predstavljen na sajmu automobila u Njujorku, početkom aprila 2012.

Sintezom ova dva izvora, dobijen je mogući izgled >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << serijskog BMW-a i8 koji bavarska kompanija planira da predstavi tržištu 2014. godine.

U odnosu na koncept i8 sa auto-salona u Frankfurtu 2011, automobil sa rendera ima nešto kraće međuosovinsko rastojanje i manje prepuste napred i pozadi.

Prema do sada dostupnim informacijama, hibridni pogon BMWa i8 raspolagaće ukupno sa 399 ks.

Elektromotor će isporučivati 172 ks, dok će ostatak snage dolaziti od 1.5 litarskog turbo-punjenog trocilindričnog motora.

Obrtni moment pogonskog sistema iznosiće 550 Nm, a automobil će moći da se kreće samo na benzinski, elektro ili kombinovani pogon.

Prosečna potrošnja ovog sportskog hibrida iznosiće oko 3 litra na 100 km, a maksimalna brzina 250 km/h.

Pročitajte više o budućem modelu BMW i8.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.