BMW i Mercedes udružuju snage

Izvor: B92, 20.Dec.2018, 10:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BMW i Mercedes udružuju snage

Nemački premijum giganti BMW i Mercedesova vlasnička kompanija Daimler pokreću saradnju u razvoju platformi, bateruja i tehnologije autonomnuh vozila.

Pregovori su još u ranoj fazi, ali se očekuje pozitivan ishod nakon što su dve kompanije već počele saradnju na polju deljenja automobila.

Kako prenosi Automotive News, dve kompanije će deliti i sve komponente i delove koji nisu jedinstveni za tu kompaniju.

Rezultati ove saradnje svakako neće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stići brzo, s obzirom na spor stepen razvoja u auto-industriji.

Saradnja ova dva nemačka giganta nije presedan, pre godinu dana su zajedno sa VW i Fordom počeli rad na mreži stanica za brzo punjenje električnih automobila.

Godinu ranije su sa nemačkim telekomom radili na specifikacujama 5G mreža. Audi, BMW i Daimler su zajedno kupili Nikijin Here servis mapa, a nameravaju da iskoriste tehnologiju za unapređenje sledeće generacije sistema pomoći u vožnji i samovozećih automobila.

Auto-industrija prolazi kroz vrlo turbulentan period u kojem proizvođači koji su decenijama pravili motore sa unutrašnjim sagorevanjem sav fokus prebacuju na električni segment.

Prelazak na nove tehnologija zahteva ogromne investicije, pa je saradnje BMW i Daimlera verovatno započeta zbog što manjih troškova.
Pogledaj vesti o: BMW,   Mercedes Benz

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.