BMW X4 Concept na sajmu u Šangaju

Izvor: B92, 04.Apr.2013, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BMW X4 Concept na sajmu u Šangaju

BMW je objavio prve zvanične fotografije koncepta X4 na kojem će biti zasnovan novi, istoimeni BMW-ov krosover model.

Nakon objavljivanja fotografija X4 Concepta, igra sa skicom anonimnog automobila na nemačkoj BMW Facebook stranici dobija više smisla.

O BMW-u X4 u martu je govorio i šef razvoja u toj kompaniji, Herbert Diess. On je tada saopštio da će se X4 proizvoditi u BMW-ovoj fabrici u Kaliforniji, kao i modeli X3, X5 i X6.

U >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << suštini, u pitanju je manja verzija modela X6, koja će koristiti platformu aktuelnog BMW-a X3, a za izgled automobila zaslužan je glavni dizajner, Karim Habib.

Na osnovu prvih fotografija, vidi se da su dizajnerska rešenja za prednji i zadnji deo vozila delom preuzeta sa poslednje generacije Serije 3, dok X4 svojom siluetom podseća na skraćeni X6.

Koncept X4, koji je dugačak oko 4.648 mm, širok 1.915 mm, a visok 1.622 mm, po dimenzijama je vrlo sličan BMW-u X3, a zadržao je i jednako međuosovinsko rastojanje od 2.810 mm.

BMW nije precizirao koje pogonske agregate će koristiti budući serijski X4, a pretpostavlja se da će na raspolaganju biti četvorocilindrični i šestocilindrični benzinski i dizel motori iz palete modela X3.

BMW X4 Concept imaće premijeru 21. aprila, na predstojećem sajmu automobila u Šangaju. Prema najavi čelnika BMW-a, serijska verzija pojaviće se u prodaji 2014. godine.

Ako je suditi po uspehu modela X6, BMW X4 biće još jedan prodajni hit bavarskog proizvođača.

Pogledajte galeriju fotografija BMW X4 Concepta.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BMW X4: prve fotografije na Internetu

Izvor: Economy.rs, 04.Apr.2013

Nakon neverovatno uspešnog modela X5 i ne tako uspešnog modela BMW X6, bavarski proizvođač priprema 'najmanjeg' brata iz porodice crossovera.

Nastavak na Economy.rs...

Lexus sprema rivala BMW-u X1

Izvor: B92, 05.Apr.2013, 16:08

Možda Japanci jesu pokrenulu ekspanziju savremenih SUV i krosover modela ali, kada je reč o premijum segmentu, primat na tržištu ove vrste vozila preuzeli su nemački proizvođači. Zbog toga je Lexus odlučio razvije novi SUV kako bi održao korak sa evropskom konkurencijom...Lexus trenutno kupcima...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.