BMW Serije 7, najnovija generacija

Izvor: Economy.rs, 14.Jun.2015, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BMW Serije 7, najnovija generacija

Najnovija generacija BMW Serije 7 napokon je stigla, donoseći nam više nego ikad unutrašnjeg prostora, mnogo nove tehnologije i moćne pogonske motore.

U salonima bi trebalo prvo da se nađu varijante 740i i 750i xDrive, dok će naredne godine biti dostupan i xDrive plug-in hibridni model 740e.

Ovo je šesta generacija ikone luksuza bavarskog proizvođača i, iako je mnogo karakteristika poneo od svog prethodnika, impresivan broj inovacija nas očekuje 'ispod haube'. >> Pročitaj celu vest na sajtu Economy.rs << Ono što je najvažnije da je izrađen na najnovijoj modularnoj platformi 35up i ona će biti osnova za buduće modele BMW-a. 35up platforma uključuje ugljenična vlakna (CFRP) u okviru konstrukcije, kao i brojna druga tehnološka unapređenja, uključujući elektrifikovani pogonski sklop.

Poučeni lekcijama iz razvoja i ranga ekoloških vozila, BMW-ovi inženjeri dizajnirali su putničku ćeliju korišćenjem CFRP plastike u raznim delovima kako bi smanjili težinu vozila. Snaga ovih naprednih materijala pomaže povećanju torzione krutosti, što dovodi do smanjenja korišćenja tradicionalnih materijala, kao što je čelik, što je dovelo do značajnog smanjenja težine vozila - čak 86 kg i poboljšanja dinamike i ekonomičnosti goriva. Tako je 740i težak 1,9 tone, dok je 750i xDrive težak 1,8 tone, uz idealnu razmeru od 50:50 između prednjeg i zadnjeg dela.

Gledajući spolja, BMW je ostao BMW, dok će samo uz M Sport Paket dobiti određena sportska unapređenja.

Što se tiče pogonskih motora, 740i ima ugrađen B58 modularni šestocilindrični motor zapremine 3.0 litara, uz turbopunjenje i tehnologije direktnog ubrizgavanja daje snagu od 320 KS i 300 Nm obrtnog momenta. Uparen sa osmobrzinskom automatskom transmisijom, motor ubrzava 0-100 km/h za 5,4 sekunde, dok je 750i opremljen duplim turbopunjivim 4.4-litarskim V-8 motorom sa 445 KS i 480 Nm obrtnog momenta, što daje 0-100 km/h za samo 4,3 sekunde, uz pomoć standardnog xDrive sistema za sve točkove.

Model 740e xDrive dolazi sledeće godine i imaće ugrađen plug-in hibridni sistem iz modela BMW X5 xDrive40e - turbo 2.0-litarski četvorocilindrični motor uparen sa dva električna motora integrisanih sa automatskom transmisijom automobila. U električnom modu, maksimalna brzina je ograničena na 105 km/h. (Economy.rs, 14. jun 2015.)
Pogledaj vesti o: BMW

Nastavak na Economy.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Economy.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Economy.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.