BMW Serija M4 GTS bi mogao da nosi naziv CSL i da ima 500ks snage

Izvor: Moto.rs, 19.Apr.2015, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BMW Serija M4 GTS bi mogao da nosi naziv CSL i da ima 500ks snage

Novi izveštaj tvrdi da BMW M4 GTS model će se pojaviti naredne godine i da će nositi čuvenu CSL oznaku. Verzija modela M4 viših specifikacija će biti najverovatnije nazvana Coupe Sport Lightweight pri čemu bi trebala da bude za oko 100kg lakša u odnosu na standardni M4 Coupe model.

Smanjenje mase vozila je omogućeno uklanjanjem nekih od karakteristika za unapređenje komfora, instaliranjem manuelno podesivih prednjih sedišta od ugljeničnih vlakana dok je zadnja >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << klupa eliminisana. Uz dodatne troškove kupci imaju mogućnost da naruče opcioni kavez. Veruje se da model u pitanju će dobiti aerodinamičke detalje i delove M4 Coupe MotoGP safety car modela tako da može da se očekuje novi prednji spliter, tanji bočni retrovizori, zadnji difuzor, zaštita za podvozje i veće zadnje krilo. Dok regularni BMW M4 Coupe ia 431ks nsage i 550Nm obrtnog momenta, unapređeni šestocilindarski 3.0L motor u okviru M4 GTS modela će razvijati 500ks snage odnosno 600Nm obrtnog momenta. Smanjenjem mase i povećanjem snage GTS će trebati najverovatnije manje od četiri sekunde da ubrza do 100km/h iz stanja mirovanja čime će biti značajno brži od DCT opremljenog M4 koji treba 4.1 sekundu za ubrzavanje do 100 km/h.

foto © BMW
Pogledaj vesti o: BMW

Nastavak na Moto.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.