Izvor: Nezavisne Novine, 01.Dec.2016, 21:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BMW M2 CS sa motorom iz M3/M4 (FOTO)

Svaki automobilski entuzijasta voli ovakve "egzibicije“.

BMW je nedavno zaštitio oznake od M1 CS do M8 CS, tako da je za pretpostaviti da će se bar neke od njih naći na serijskim modelima u bliskoj budućnosti. Po prilično pouzdanim izvorima, bliskim bavarskom proizvođaču, M2 Clubsport je u izradi i stići će 2018., kao model za 2019.

Biće baziran na osvježenom M2, koji na scenu stupa sljedeće godine, ali postojaće jedna bitna razlika. Riječ je o >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << motoru, jer će M2 CS koristiti usluge 3,0-litarskog, rednog šestocilindarkog S55 biturba iz M3/M4.

"Zvjerska“ kombinacija bez dileme, s tim što će za potrebe M2 CS snaga motora biti spuštena na 400 konja. Maksimalni obrtni moment još uvek nije poznat, ali on kod M3/M4 iznosi 550 Nm, dok M240i raspolaže sa 500 Nm. Ne bi čudilo da se on nađe negdje između ove dvije vrijednosti.

Pored obilja snage, M2 CS će krasiti agresivnija karoserija sa dodatnim aerodinamičkim komponentama, uključujući zadnje krilo. Ogibljenje će biti kruće a karbon-keramičke kočnice dolaze kao opcija. S obzirom da nema "L“ u oznaci, vjerovatno neće doći do drastičnog smanjenja mase.
Pogledaj vesti o: BMW

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.