BMW M odbacuje manuelne menjače: Sporiji su, potrošnja je veća...

Izvor: B92, 19.Sep.2023, 15:28

BMW M odbacuje manuelne menjače: Sporiji su, potrošnja je veća...

M2 će biti poslednji serijski BMW M automobil sa pedalom kvačila.

BMW pomalo odustaje od manuelnih menjača, a to se odnosi i na sportske M modele. BMW ima svoje racionalne razloge zašto su manuelni menjači sve ređi u sportskim modelima, a izuzeci su M2, kao i M3 i M4 sa pogonom na zadnje točkove, koji se nude sa manuelcima.

U razgovoru za CarThrottle, direktor M odeljenja Frank van Mil je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao:

"Ručni menjač je sporiji i rezultira većom potrošnjom goriva, a ponekad (auto zbog njega) ima i manju maksimalnu brzinu, tako da manuelac više nema smisla sa inženjerske tačke gledišta".

Van Mil dalje kaže da je ponuda manuelnog menjača danas samo neka vrsta posvete bogatom nasleđu. M2 će biti poslednji BMW-ov serijski M automobil sa pedalom kvačila.

Van Mil je kazao i da kupci žele ručne menjače samo da bi dokazali da mogu da "jašu zver"…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NEVEROVATNO: BMW M odbacuje manuelne menjače, a evo i šta navode kao razlog tome

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Sep.2023, 12:43

Sporiji su, potrošnja je veća....BMW pomalo odustaje od manuelnih menjača, a to se odnosi i na sportske M modele. BMW ima svoje racionalne razloge zašto su manuelni menjači sve ređi u sportskim modelima, a izuzeci su M2, kao i M3 i M4 sa pogonom na zadnje točkove, koji se nude sa manuelcima...-...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.