BMW CEO nagovestio novi i5 model?

Izvor: Autorepublika.rs, 10.Avg.2015, 08:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BMW CEO nagovestio novi i5 model?

BMW CEO Harald Krueger priznao je da ima prostora u prodajnoj liniji za još jedan model „i“familije, koji bi trebao da se smesti između i3 i i8 modela. Međutim, ni jednu informaciju više nije želeo da otkrije, tokom razgovora sa Allgemeine Sonntagszeitung-om. Ipak, izvor blizak BMW-u, nagovestio je da će novi “i” model po svemu sudeći biti sedan, pre svega namenjen „porodičnom čoveku“ i da će proizvodnja početi 2019-te u Lajpcigu.
Takođe jedno od nagađa jeste i to da će novi i5 biti u potpunosti progonjen na struju, sa opaskom da će imati znatno više prostora u poređenju na BMW serije 3. Interesantan podatak je i priča oko snage, koja ukupno broji 260 KS, tj. 225 KS za zadnje i 135 KS za prednje točkove. Moguća je i varijacija na hibridni pogon, koja bi raspolagala sa ukupno 275 KS.
Targetirana masa bila bi 1564 Kg, i kao što se moglo naslutiti, automobil će biti progonjen na sva četiri točka.

Nastavak na Autorepublika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autorepublika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autorepublika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.