BMW 750Li Dubai

Izvor: B92, 17.Nov.2011, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BMW 750Li "Dubai"

Povodom četrdesetogodišnjice Ujedinjenih Arapskih Emirata, BMW će na tržište ove države plasirati specijalno ograničeno izdanje modela iz serije 7. Jubilarna verzija biće proizvedena u svega 40 primeraka.

BMW 7 "UAE Edition” koristiće kao osnovu model 750Li, od koga će se razlikovati u kozmetičkim detaljima.

Kupcima će ovaj automobil biti ponuđen u posebnoj "Marakesh” nijansi braon >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << boje, dok će sedišta krasiti "Merino Platinum” koža.

Na naslonima za glavu i na komandnoj tabli nalaziće se državni grb Ujedinjenih Arapskih Emirata, a na hromiranoj lajsni na vratima prtljažnika biće ugravirano ime jubilarnog modela.

Ispoda haube neće biti iznenađenja, tako da će ovaj BMW 7 pokretati 4.4 litarski V8 twin-turbo motor snage od 407 ks i obrtnog momenta od 600 Nm.

Joerg Breuer, direktor BMW-a za Bliski istok, izjavio je da je serija 7 izabrana za jubilarno izdanje zbog toga što je ovaj automobil vodeći model u svojoj klasi u tom delu sveta.

Posebno izdanje modela BMW 7 predstavljeno je na auto-salonu u Dubaiju, koji je održan 10-14. novembra 2011. godine.

Pogledajte Bugatti Veyron za Bliski istok

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.