Ко се највише сударао ове године? Немачки брендови предњаче, две трећине „BMW“ аутомобила је оштећено у несрећама (ФОТО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Dec.2023, 14:50

Ко се највише сударао ове године? Немачки брендови предњаче, две трећине „BMW“ аутомобила је оштећено у несрећама (ФОТО)

Недавна студија компаније за аутомобилске податке „carVertical“ показала је које марке аутомобила су доживеле највише оштећења у 2023. години, то јест који аутомобили су учествовали у највише несрећа у претходних 12 месеци. Фото: Freepik/diana.grytsku Прво место на листи заузимају BMW>> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << возила. Ово осликава трендове и у другим земљама, јер је „BMW“ најоштећенији бренд на глобалном нивоу. Са друге стране спектра је „Peugeot“, који најмање улази у саобраћајне несреће у Србији. Након истраживања података о штети током последњих 12 месеци, претрага је такође открила да „Mercedes-Benz“, „BMW“ и „Volkswagen“ имају највећу вредност штете.
Чак 66% свих проверених „BMW“ возила у Србији је оштећено. „Audi“47%, „Mercedes-Benz“ 45,4% „Škoda“ 40,1% и „Volkswagen“ 37,7% се често оштећују, што сугерише да би купци требали да буду опрезни када купују ове аутомобиле.
„BMW“ је доспео на врх листе најоштећенијих возила, не само у Србији, већ и у другим државама широм света. „BMW“ је веома пожељан бренд аутомобила, али упркос томе што је врхунски произвођач возила, старије и приступачније моделе често купују млади и неискусни возачи. Такође, према наводима осигуравајућих компанија, возачи „BMW-a“ склонији су ризиковању током вожње. Дакле, није ни чудо зашто је на врху листе марки аутомобила са најучесталијим догађајима оштећења“, истичу из компаније „carVertical“.
Аутомобили који су претрпели озбиљна оштећења у прошлости могу бити подложнији повременим кваровима и захтевају веће поправке.  У неким случајевима и њихова безбедност може бити угрожена. Правилно истраживање историје возила путем онлајн извора значајно смањује ризик од набавке аутомобила с нежељеним недостацима, што ће вам такође уштедети новац.
Власници аутомобила такође треба да провере историју својих возила, да би сазнали да ли постоје нека скривена оштећења, која би механичар требао да испита темељније.
Који аутомобили су учествовали у најмање судара? Аутомобили марке „Peugeot“ најмање се оштећују у Србији – оштећено је само 25.8% свих прегледаних возила. „Fiat“ (26,6%), „Renault“ (27,5%), „Citroen“ (28.1%) и „Mazda“ (30,3%) такође не заостају много.
Фото: „carVertical Поједини аутомобили се често оштећују У вези са документацијом о штети, неки брендови аутомобила у Србији имају већи број случајева забележених у својим историјским извештајима. Просечан „BMW“, имао је 2,3 евиденције оштећења, а следе „Audi“ са 1,93, „Mercedes-Benz“ 1,88, „Škoda“ 1,85 и „Ford“ са 1,81.
“Потпуно је нормално да аутомобил учествује у несрећи једном у пет година. То такође може бити повезано са километражом. Међутим, возила са вишеструким евиденцијама тешких оштећења, често су проблематична за поседовање или одржавање. Изненађујуће, истраживање је открило да ове године највећи број штетних догађаја за појединачни ауто има „Volkswagen Passat“. То специфично возило има чак 32 случаја оштећења у свом извештају”, објашњавају из компаније „carVertical“.
Возила марке „Renault“, најмање учествују у несрећама – просечан модел „Renault“ аутомобила имао је 1,5 евиденцију оштећења на царВертицал-у, „Citroen“ – 1,53; „Peugeot“ – 1,54; „Fiat“ – 1,58; и „Opel“ – 1,66.
Ови произвођачи фокусирају се на производњу аутомобила економске класе, које љубитељи брзине обично избегавају, па ређе завршавају у несрећема.
„Mercedes-Benz“, „BMW“ i „Volkswagen“ обарају рекорде по најскупљим штетама у Србији


У Србији, „Mercedes-Benz“ – 458.604 динара, „BMW“ – 437.039 динара и „Volkswagen“ – 411.138 динара, имају највећу просечну штету. Док мале огреботине нису нешто о чему треба бринути када тражите аутомобил за куповину, о већим оштећењима требали бисте да разговарате са професионалним механичарима, како бисте избегли проблеме у будућности.
Возила престижних марки обично имају већу просечну вредност штете у поређењу са аутомобилима економске класе, па чак и мала оштећења могу коштати стотине хиљаде динара за поправку.
У зависности од марке возила, поправљање истог оштећења може коштати другачије. Аутомобили марке „Dodge“ имају највећу просечну вредност штете у свету – 696,754 динара, а следи „Porsche“ 613,659 динара и „Tesla“ 573,811 динара.
Фото: „carVertical“





Дакле ова студија компаније „carVertical“ приказује да су „најпривлачнији“ аутомобили, такође најсклонији оштећењима, бар када је у питању година иза нас. То се може приписати нешто бржој вожњи, али и фабричкој изради која је више прилагођења испуњавању свих моторичких захтева, пре него очувању и заштити возила.
Evo kako da vam se stakla automobila nikada više ne zalede tokom zime!

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ко се највише сударао ове године? Немачки брендови предњаче, две трећине „BMW“ аутомобила је оштећено у несрећама (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.