15 godina BMW krosovera

Izvor: B92, 16.Okt.2014, 10:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

15 godina BMW krosovera

Bavarski proizvođač je 1999. godine predstavio prvi u nizu krosover i SUV modela - BMW X5, kao rivala Mercedesu M klase, koji se pojavio dve godine ranije. Petnaest godina kasnije, gama modela sa oznakom "X" proširena je na pet vozila, a BMW X5 je dočekao treću generaciju.

BMW verovatno nije ni slutio da će se odluka da uvede krosover, odnosno SUV modele, nakon deceniju i po pokazati toliko isplativom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Ispostavilo se da je već prvi među njima, BMW X5 postao tako popularan da je samo u prvoj generaciji proizvedeno blizu 620.000 vozila.

Druga generacija je predstavljena 2006, a aktuelna treća, 2013. godine.

U međuvremenu, paleta krosovera sa uspehom je proširena modelima X1, X3, X4 i X6, a BMW je potvrdio da je u pripremi i X7 koji će se nalaziti na vrhu game, kao takmac Mercedesu GL.

Kompanija je saopštila da je za 15 godina prodato preko 3,3 miliona primeraka X modela, a svaki treći automobil koji BMW danas isporuči kupcima je krosover.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.