Zver na četiri točka: Ima 1.100 KS a od cene se pada u nesvest

Izvor: B92, 16.Feb.2024, 16:02

Zver na četiri točka: Ima 1.100 KS a od cene se "pada u nesvest"

Šta ako vam kažemo da postoji terenski automobil pravljen po porudžbini, koji ima 1.100 konjskih snaga i dva sedišta?

Prvo biste nas pitali koliko košta, i tu bi odgovor bio: mnogo. Američka kompanija Scarbo Vintage napravila je prvi ulični hiperkamion, a cena mu je vrtoglavih 1,5 miliona dolara.

SV Rover pokreće V8 benzinski motor sa kompresorom i 1.100 KS, ili električna baterija od 1.000 KS.

Vozači mogu da biraju da li im odgovara prenos snage >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na dva ili četiri točka, a mogu i da podešavaju visinu, kako bi vozaču i suvozaču bilo udobno.

Karoserija je mešavina karbonskih vlakana i aluminijuma, a stoji na gumama od 40 inča (točkovi su 20 inča), uz karbonsko-keramičke kočnice.

Unutar kabine ukrašene alkantarom nalaze se dva sportska sedišta i 12,3-inčni digitalni ekran uz 12,8-inčni infotainment displej. Vozilo je inspirisano američkim velikim automobilima i klasičnim britanskim terenskim vozilima kao što je Land Rover Defender.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.