Zvaničnici Audija potvrdili da će R8 dobiti eventualno turbopunjeni motor

Izvor: Moto.rs, 15.Jul.2015, 08:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvaničnici Audija potvrdili da će R8 dobiti eventualno turbopunjeni motor

Zvaničnici kompanije Audi su potvrdili da će novi R8 model biti eventualno ponuđen sa turbopunjenim motorom. Dr. Ulrich Hackenberg je rekao da je neizbežno da se turbopunjeni motor izbegava i da će on u nekom momentu morati da se implementira.

Moguće je da će to već biti u ovom proizvodnom ciklusu pri čemu bi kompanija dobila za R8 model kompletniji opseg vozila. Njegova izjava je u potpunosti u skladu sa izjavom upravnog direktora GmbH koji je rekao da bi turbopunjeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << motor u okviru nove generacije R8 mogao da zameni prethodni V8 zapremine 4.2L. Zvaničnici nisu želeli da iznose specifične detalje ali su rekli da bi vozilo moglo da bude ponuđeno bilo sa turbopunjenim 2.5L petocilindarskim motorom odnosno sa twin turbo V6 motorom kompanije.

foto © Audi

Nastavak na Moto.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.