Zutil: Očekuje nas drugačija Spa

Izvor: Autoportal.rs, 20.Avg.2014, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zutil: "Očekuje nas drugačija Spa"

Svi željno isčekujemo nastavak F1 sezona i naredna trka koja će se voziti u Belgiji sigurno će biti puna uzbuđenja ali vozači najavljuju da baš i neće ići gasom do daske tokom celog kruga.

Staza Spa-Frankoršamp je jedna od omiljena u kalendaru Formule 1. Podjednako je vole vozači i publika. Glavni razlog tome jesu brze krivine kao što je čuvena "Eau Rouge". Ali Adrian Zutil nije siguran da će se tim delom staze i dalje juriti pod punim gasom. >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs <<

"Eau Rouge je jedna od mojih omiljenih krivina. Ove godine će biti teško proći kroz nju punim gasom zbog manjeg aerodinamičkog potiska koji ovogodišnji bolidi imaju," kaže nemački vozač.

"Novi bolidi doneli su veće maksimalne brzine ali je zato prijanjanje na podlogu manje. Biće zanimljivo videti kako će se voziti Spa pod ovim uslovima," dodaje Zutil.

Iza Zutilovih tvrdnji stoje jasni statistički podaci. Slabije prijanjanje je rezultiralo manjim brzinama u krivinama i stoga su vremena po krugovima znatno slabija ove u odnosu na prethodne godine

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.