Zašto Francuzi vraćaju klasične brzinomere u tristaosmicu?

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Apr.2021, 11:59

Zašto Francuzi vraćaju klasične brzinomere u "tristaosmicu"?

Nestašica čipova već je izazvala poremećaje u proizvodnji Peugeota 308, a proteklih meseci je naterala i mnoge druge kompanije da privremeno obustave proizvodnju

Pandemija virusa kovid 19 značajno je povećala potražnju za poluprovodničkim čipovima, sa kojom proizvođači i dobavljači ne uspevaju da održe korak.

Nestašica čipova je već izazvala poremećaje u proizvodnji Peugeota 308, u pogonima u francuskom Sošou, a proteklih meseci je naterala i mnoge druge >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kompanije, među kojima i Ford i Volkswagen, da privremeno obustave ili smanje proizvodnju automobila u pogonima širom sveta.

Zbog toga je, nedavno formirani gigant Stellantis (nastao spajanjem Fiat-Chryslera i francuske PSA grupe), najavio povratak analognim brzinomerima u aktuelnoj gami Peugeot 308 modela.

Klasični brzinomeri će u Peugeot 308 početi da se ugrađuju najkasnije krajem maja, saopštila je fabrika, dok će čipove koji su prethodno nabavljeni sačuvati preusmeriti na ugradnju u digitalne komandne table najpopularnijih modela, kakav je krosover SUV Peugeot 3008.

Inače, proizvodnja aktuelnog Peugeota 308, koji je prošle godine prodat u oko 98.000 primeraka, bi do jeseni trebalo da bude okončana, prenosi SEEbiz. Nova generacija tog modela, opremljena digitalnim brzinomerima, će se proizvoditi u fabrici u Miluzu.

Francuska televizija LCI je objavila da Peugeot razmišlja o popustu od 400 evra na automobile sa analognim instrumentima, ali iz Stellantisa nisu komentarisali tu informaciju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.