Zamena nije uvek neophodna: Šta sve možete da popravite na svom automobilu?

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Nov.2020, 20:20

Zamena nije uvek neophodna: Šta sve možete da popravite na svom automobilu?

Kvarovi na elektornici izazivaju frustracije vozača, ali zbog nekih od njih ne morate da kupujete skupe rezervne delove…

Neretko vam u servisima sugerišu zamenu, ali je elektroniku ili instrument tablu, takođe, moguće popraviti.

Stručnjaci nemačkog autokluba - ADAC, pozabavili su se elektronikom automobila i kvarovima na tim sistemima.

Kontrolna jedinica motora, instrument tabla, CD player… kvarovi na ovim uređajima izazivaju frustracije vozača, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ali zbog njih ne morate da kupujete skupe rezervne delove. Procena je da se njihovom popravkom može uštedeti i do 90 odsto novca.

Tako, na primer, instrument tabla za Škodu Octaviju košta 800 evra, ali ukoliko su se samo odvojile žice, njihovo lemljenje će koštati oko 150 evra.

Zato se uvek u servisu treba raspitati da li je zamena nekog dela baš neophodna, odnosno da li on može da se popravi, umesto toga.

Zato je potrebno uvek imati telefonski broj nekog dobrog i pouzdanog autoelektričara, od koga ćete moći da dobijete najkvalitetnije informacije, prenosi Autopress.

Što sve može da se popravi?

Merač protoka vazduha, pikselizacija ekrana, neispravni analogni displeji, prekid žica ABS i ESC sistema, greške u čitanju CD uređaja, neispravna lampica pokazivača pravca na instrument tabli, "pad" kontrolne jedinice, raznovrsni kvarovi zbog defekta instrument table, neispravno osvetljenje instrumenata, neispravni senzori ABS-a i ESP-a, kvarovi sistema spoljašnjeg osvetljenja vozila, neispravni izlazni parametri kontrolne jedinice motora…

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.