Za električni leteći automobil Alef stiglo 2.850 prednarudžbi

Izvor: AutoBlog, 11.Mar.2024, 02:09

Za električni leteći automobil Alef stiglo 2.850 prednarudžbi

Električni leteći automobil s dva sedišta Alef Model A koji razvija američka firma Alef Aeronautics dostigao je 2.850 prednarudžbi.Razvojna kompanija sa sedištem u San Mateu u Kaliforniji koju podržava SpaceX Ilona Maska, kupcima planira da naplati 300.000 dolara za Model A, pa bi na 2.850 prednarudžbi ukupno mogla da zaradi više od 850 miliona dolara. Kupci leteći Model A mogu prednaručiti putem interneta, uz depozit od 150 dolara koji mogu povući u bilo kojem trenutku, piše CBNC. „Imamo nešto više od 2.850 prednarudžbi, što Model A čini najprodavanijim letećim vozilom u istoriji, čime premašuje ukupnu prodaju Boinga, Erbasa, Džobi Aviationa i većine eVTOL-ova (električnih vozila za vertikalno uzletanje i sletanje)“,...

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

Za električni leteći auto stigle prednarudžbe (VIDEO)

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Mar.2024

​Električni leteći automobil s dva sjedišta Alef Model A koji razvija američka firma Alef Aeronautics dostigao je 2.850 prednarudžbi.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.