ZLA KOB? Skupoceni Pagani slupan po treći put (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Avg.2023, 15:57

ZLA KOB? Skupoceni Pagani slupan po treći put (FOTO)

Da li je u pitanju loša karma?

Nekadašnji automobil Luisa Hamiltona, Zonda 760 LH, pretrpeo je još jedan udes. Dobra vest je da je vlasnik prošao bez težih povreda. O materijalnim posledicama nećemo govoriti jer je on sasvim sigurno svestan šta je uradio.

Prema dostupnim informacijama, saobraćajna nezgoda se dogodila u tunelu Penmenbah u severnom Velsu nakon što je vozač izgubio kontrolu nad automobilom. Zadnji deo Zonde je udario u bočni zid i odbio, da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bi se auto konačno zaustavio.

A post shared by Ethan Gale (@ethang.supercarphotographer)

Karoserija i šasija su ozbiljno oštećeni, ali dobra vest za vlasnika je da je AMG motor netaknut.

Podsećanja radi, reč je o modelu Pagani Zonda 760 LH, specijalnoj verziji modela 760 koja je proizvedena u deset primeraka.

Sedmostruki šampion Formule 1 kupio ga je još 2014. godine, kada je za njega dao oko 1,5 miliona funti. Međutim, iako se radi o jednom od najboljih hipersportskih automobila, Hamilton nije mnogo koristio svoj Pagani.

Hamilton je za Zondu rekao da je "užasna za vožnju", ali i da je "automobil sa najboljim zvukom" u njegovoj kolekciji.

A post shared by Pagani Zonda Registry (@thezondaregistry)

Imao je i manju saobraćajku 2015. godine. Navodno je u trenutku prodaje, pre dve godine automobil imao manje od 1.000 pređenih km na satu.

Podsećamo, Zondu 760 LH pokreće 7.3-litarski atmosferski AMG motor. V12 uz savršen zvuk proizvodi 760 KS i 780 Nm, a ovaj primerak je opremljen 6-brzinskim manuelnim menjačem.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.