ZAMAGLJENA STAKLA, ZALEĐENI BRISAČI: Ovo je ultimativni vodič za rešavanje problema koje zima donosi vozačima

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jan.2019, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZAMAGLJENA STAKLA, ZALEĐENI BRISAČI: Ovo je ultimativni vodič za rešavanje problema koje zima donosi vozačima

Trikovi koji će olakšati zimu!

Vreme mrazeva, snega i minusa je pred nama i zato se nemojte opuštati tokom ovih sunčanih, toplijih dana, bar kada je vaš ljubimac na četiri točka u pitanju. Desiće se jer se svakome desi da ga jutro na parkinku zatekne nespremnog za suočavanje sa zaleđenim staklima, retrovizorima, brisačima i bravama na automobilu.

Kao prvu pomoć možete koristiti nekoliko priručnih trikova. Samo imajte na umu da su ovi "bapski" lekovi dobra >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prevencija, ali dugoročna rešenja bolje prepustite profesionalcima.

Zaleđeni brisači

Vrlo je verovatno da ćete ujutru zateći brisače zalepljene na šoferšajbnu. Da se to ne bi desilo, imate dve opcije: da na brisače stavite stare čarape ili da jednostavno podignete brisače.

Zaleđeni retrovizori

I spoljni retrovizori mogu da se zalede kao i stakla. Da ne biste strugali i oštetili ogledalca, možete oko njih da obmotate plastičnu kesicu prevencije radi.

Zaleđena stakla

Vozači često stavljaju karton na stakla tokom zime da sprečili zaleđivanje i da ujutru ne bi morali da stružu stakla i prozore i tako ih bez razloga oštete.

Zamagljena stakla

Ako je verovati jutjuberima, rešenje za večito zamagljivanje stakala na automobilu jeste pesak za mačke kojim treba da napunite par čarapa. Te čarapice stavite na kontrolnu tablu i ispod sedišta i problem je rešen.

Zaleđene brave

Ako vaš automobil nema sistem daljinskog otključavanja i zaključavanja, vrlo jednostavno rešenje je da raspršite sprej za podmazivanje. Isto važi i za zaleđena stakla: OMV CARISTAL, sredstvo za čišćenje i zaštitu od smrzavanja vetrobranskog stakla, lako uklanja zaleđene tragove, prljavštinu, insekte kao i naslage ulja i silikona. Specijalni aditivi odlažu stvaranje leda na vetrobranskim staklima i prskalicama za stakla, a bonus je to što nema u sebi otrovnog metanola i pogodan je za vozila sa polikarbonatskim farovima ili prskalicama, a takođe nije štetan ni za farbu, hromirane delove, gumu ili plastiku.

Takođe, izbor ulja je od ključnog značaja jer je njihova uloga pre svega zaštitna i to na više nivoa. OMV raspolaže hidrauličnim i kočionim uljima, uljima za gasne motore i turbine, specijalnim uljima za obradu metala, zaštitu od korozije. Dobra vest je da OVDE možete sami da iskalkulišete koje je odgovarajuće ulje za vaš automobil i tako uštedite na vremenu.

Sprejevi, tečnosti, sva mehanička sredstva, ulja, svi aksesoari za vaš automobil treba da budu vrhunskog kvaliteta da biste uštedeli i novac i vreme i sačuvali svog mezimca od nezahvalne zime, a izbor je impozantan i za svačiji džep na svim OMV pumpama (ako imate OMV Save&Drive karticu možete da ostvarite i dobre popuste na razne usluge i tako dodatno uštedite).

Kada je benzin u pitanju, potrošnja goriva može biti veća tokom zime i važno je da koristite najbolje i zbog svog automobila, i zbog svog novčanika. Goriva su pokretačka snaga automobila i njihov kvalitet utiče i na životni vek vozila i na životnu sredinu. OMV MaxxMotion premijum goriva su vrhunskih performansi, poboljšavaju efikasnost motora i obezbeđuju njihovu izuzetnu funkcionalnost i dugovečnost.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.