Кинеска компанија Xiaomi представила свој први електрични аутомобил SU7

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Dec.2023, 12:11

Кинеска компанија Xiaomi представила свој први електрични аутомобил SU7

Кинеска компанија Xiaomi, позната по својим паметним телефонима, представила је данас свој први електрични аутомобил SU7 и најавила да у наредних 15 до 20 година жели да постане један од пет највећих светских произвођача електричних возила (EV). Фото: Xiaomi Возило типа седан SU7 (акроним >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << од Speed Ultra) ће користити батерије главних кинеских произвођача, Контемпорари амперекс технолоџи (Contemporary Amperex Technology) и BYD, преноси Блумберг.
Нови аутомобил има оперативни систем Хајпер (HyperOS) а извршни директор компаније Xиаоми Леи Џун је на друштвеној мрежи Икс (Твитер) сугерисао да је возило повезано са паметним телефонима и апаратима за домаћинство.
Xиаоми излази на тржиште електричних возила које је већ презасићено, а слабија потражња за ЕВ је принудила потрошаче да снижавају цене својих производа да би и даље били конкурентни.
Traži se savetnik za emitovanje i otkup državnih obveznica

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кинеска компанија Xiaomi представила свој први електрични аутомобил SU7 се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.