WRC 2017, Rally Argentina – Nujvil pobedio sa 7 desetinki prednosti

Izvor: AutoBlog, 30.Apr.2017, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

WRC 2017, Rally Argentina – Nujvil pobedio sa 7 desetinki prednosti

Neverovatno i zaista fascinirajuće. Na RELIJU ARGENTINA posle 18 brzinskih ispita „za dlaku“ je pobedio 29-godišnji Belgijanac TIJERI NUJVIL. Posle tri dana sulude vožnje po bespuću makadamskih staza oko argentinske Kordobe, može se reći da u SVETSKOM RELI ŠAMPIONATU nikada nije bilo toliko ujednačenih vozača i njihovih automobila – KONKURENCIJA JE PROSTO NEOBJAŠNJIVA. Za mnoge je moralni pobednik 28-godišnji Britanac ELFIN EVANS kojeg ni najveći optimisti a i poznavaoci relija nisu pominjali kao eventualnog pobednika na tako teškom zemljanom reliju sa uskim putevima prekrivenim i prevojima, gde su svi bukvalno leteli u vazduhu. Koliko je bilo teško u Argentini govori i veliki broj oštećenih automobila, mnoga izletanja...

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

30.04.2017 ::: Rally Argentina 2017 - Neuville pobedio Evansa, razlika 0,7s!

Izvor: AutoMagazin, 30.Apr.2017

Elfyn Evans je izgubio svoju prvu pobedu u FIA Svetskom reli šampionatu. Vozač u Fordu Fiesti RS WRC napravio je grešku na finalnom brzinskom ispitu, legendarnom El Condoru, i posle udarca u most, izgubio nekoliko dragocenih sekundi. Pobedu je slavio Thierry Neuville, i to sa samo 0,7 s prednosti!!!

Nastavak na AutoMagazin...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.