Vrlo brzo će na norveškim putevima biti više električnih automobila od benzinaca

Izvor: AutoBlog, 04.Apr.2024, 13:03

Vrlo brzo će na norveškim putevima biti više električnih automobila od benzinaca

Baterijska električna vozila uskoro će potisnuti vozila s benzinskim pogonom s drugog mesta najčešćih pogona na norveškim putevima, ali moglo bi proći još tri ili četiri godine pre nego što nadmaše dizelska vozila.Norveška je i dalje vodeća država na svetu po prodaji električnih vozila na baterije i od početka ove godine otprilike 90 posto svih novih vozila prodatih u zemlji su potpuno električna. Prva država je takođe na kursu da zabrani prodaju novih automobila na benzin i dizel do 2025. godine, i tako postane prva država koja je to učinila, navodi Jutarnji.hr. Dok je prodaja novih baterijskih električnih vozila poslednjih godina u Norveškoj uveliko nadmašila prodaju benzinskih i dizelskih modela, podaci Norveške...

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

Norveška bi uskoro mogla imati više EV nego benzinaca

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Apr.2024

Električna vozila će uskoro prestići automobile na benzinski pogon kao druga najčešća motorna vozila na norveškim putevima, ali bi moglo proći još tri ili četiri godine pre nego što prestignu i dizelaše.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.