Vozite nepoznatim putevima? Waze je dobio funkciju koja će vam koristiti

Izvor: B92, 07.Nov.2023, 18:59

Vozite nepoznatim putevima? Waze je dobio funkciju koja će vam koristiti

Waze, aplikacija za navigaciju čiji je vlasnik Google, dobila je funkciju koja se fokusira na bezbednost i pruža vozačima informacije koje bi im mogle biti od neprocenjive važnosti pri izboru putanje.

Pokrenuta je funkcija upozorenja o istoriji sudara, koja će vam poslati obaveštenje ako se vozite putem na kom je zabeležen veći broj saobraćajnih nesreća.

Na primer, kada se probližavate nekoj opasnoj krivini na kojoj je bilo dosta sudara, aplikacija će vam >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poslati upozorenje kako biste mogli da usporite, ili obratite posebno pažnju na bilo štašto bi vas moglo izbaciti iz koloseka.

Upozorenje stiže na osnovu izveštaja iz Waze zajednice, ali i na osnovu algoritama veštačke inteligencije, koja analizira sve okolnosti u kojima se nalazite.

Obaveštenja o saobraćajnim nesrećama neće vam se prikazati na rutama kojima svakodnevno idete, kako bi se sprečilo ometanje vozača, što znači da je ova funkcija više usmerena na one putanje kojima prvi put idete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.